Kindvriendelijke vakantie Normandië

3.013 Vakantieverblijven beschikbaar

Normandië is een regio in Noordwest-Frankrijk waar u gerust op vakantie kunt. Het is niet ver van Nederland en er is genoeg te doen. Daardoor is het een mooie bestemming voor een vakantie met kinderen Normandië. De regio is vooral bekend vanwege haar stranden en haar betrokkenheid bij Operatie Overlord tijdens de tweede wereldoorlog. Tegenwoordig is er, naast dit, veel meer te ontdekken in deze fraaie Frans regio.

Dat u een kindvriendelijke vakantie Normandië kunt boeken, blijkt uit de betrokkenheid van veel musea en andere organisaties. Kinderen onder 12 jaar krijgen vaak korting of mogen zelfs gratis naar binnen. Daarnaast worden er speciale programma's voor kinderen samengesteld, zodat ieder op haar eigen manier kan genieten van hetgeen hem of haar geboden wordt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan in het Mémorial van Caen en het Kasteel van Falaise.

Casamundo biedt woningen voor een gezinsvakantie Normandië aan, waarvan het gros zich in de buurt van de befaamde kustlijn bevindt. Hier kunt u meer te weten komen over de precieze rol van Normandië in de tweede wererdoorlog. Daarnaast kan er watersport bedreven worden. De winderige kust is ideaal om te gaan zeilen. In de omgeving kunt u bijna alles doen op sportief gebied, van skaten of fietsen tot klimmen. Er is altijd wel iets bij dat u tijdens uw vakantie met kinderen Normandië zou willen doen.

Een leuk uitje met het hele gezin is de dierentuin. Daarvan bevinden zich er maar liefst drie in de regio van uw kindvriendelijke vakantie Normandië: Cerza, Zoo Champrepus en Zoo Jurques. In deze laatste kunt u zelfs een witte leeuw bewonderen. Daarnaast zijn er in de omgeving van de kust verschillende aquaria en reptilaria te vinden.
Voor een actief dagje uit kunt u terecht in het pretpark Festyland of het outdoorpark Val des Cimes. In deze laatste kunnen kinderen al vanaf 3 jaar terecht. Een typisch uitje voor een gezinsvakantie Normandië dus.

Bij een vakantie met kinderen Normandië hoort ook een dagje winkelen. Ook daarvoor zijn er voldoende mogelijkheden. De 3 grootste steden in Normandië zijn Caen, Rouen en Le Havre. De laatstgenoemde is een prachtige stad aan de kust. Het bezit nog steeds de tweede haven van Frankrijk. Al deze drie steden liggen redelijk centraal en zijn goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Het klimaat is niet onaangenaam hier, maar het kan natuurlijk altijd beter. Voor een kindvriendelijke vakantie in een mediterraans klimaat kunt u eens kijken bij onze woningen op de Canarische Eilanden of Mallorca.

image-tag