Telefoon
-
gratis oproep
België

Vakantiepark Turkije

Verander zoekopdracht

Vakantiepark Turkije

Turkije is een geliefd vakantieland. In dit land aan de Mediterraanse zee is het altijd goed weer. De kustgebieden worden drukbezocht, terwijl de authentieke Turkse cultuur in de steden en rondom de vakantieparken Turkije in de binnenlanden te vinden zijn. In de ruige natuur zijn tal van extreme sporten mogelijk, maar er is uiteraard ook genoeg ruimte om deze omgeving te voet of met de fiets te verkennen. Een factor die veel Europese vakantiegangers naar Turkije trekt, is dat Turkije het meest nabijgelegen land is, waar men kennis kan maken met de Arabische cultuur. Bereid u dus maar voor op een verblijf in een hele andere omgeving dan u gewend bent.

Het zonnetje in huis op een vakantiepark Turkije

Een strandvakantie in Turkije is een veeloverwogen vakantie. Het beeld van de gouden zandstranden wordt vooral veroorzaakt door toeristische badplaatsen als Maramaris. Dit is niet meer dan terecht, Turkijke herbergt vele kilometers aan prachtige stranden. Maar er zijn ook vakantieparken Turkije in minder bekende plekjes aan de kust, die nog niet door het gros van de vakantiegangers is ontdekt. Mooie rotspartijen, schilderachtige haventjes en diepe inhammen zijn op vele plaatsen buiten de toeristische gebieden te vinden.

Een ruw en divers landschap rondom de vakantieparken Turkije

Het binnenland van Turkije is zeer ruw van karakter. Het land bevat enkele vulkanen en wordt regelmatig gehinderd door verschuiving van ondergrondse aardplaten. Het mediterrane klimaat in het westen van Turkije gaat langzaam over in een droog landklimaat in het oosten. Door de geringe neerslag zijn veel heuvelachtige gebieden veranderd in woestijnachtige vlakten. Toch is het een aangename regio om te ontdekken vanuit uw vakantiepark Turkije, onder meer door de aanwezigheid van grote rivieren als de Tigris en een groot aantal meren. Het Vanmeer is bijvoorbeeld maar liefst zeven maal groter dan het Meer van Genève. Deze zorgen bovendien voor afwisselende vegetatie. Overigens bezit Turkije ook zeer groene gebieden. De diversiteit is zo groot dat bijna elk mogelijk landschap er wel te vinden is.

Prachtige steden met oosterse invloeden

Istanbul is een metropool op de grens van het Europese en Aziatische gedeelte van Turkije. Alleen de 12,5 miljoen inwoners geven al aan hoe reusachtig deze stad is. De typische marken, de grote Moskee en de Bosporus zorgen ervoor dat een aangenaam verblijf op een vakantiepark Turkije gegarandeerd is. De hoofdstad Ankara ligt in het meer landelijke centrale deel van Turkije. Hier zijn de Oosterse invloeden nog duidelijker te merken. In de vele musea en in het oude centrum maakt u op een aangename kennis met deze cultuur.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!

Deze website gebruikt cookies
Casamundo maakt gebruik van cookies voor technische-, analytische en marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website stemt u hiermee in. Meer informatie, zoals mogelijkheden tot het terugtrekken van uw instemming, vindt u hier.
Ok, ik stem toe