Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00


27.04.2018: gesloten

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Vakantiepark Schotland

Een vakantiepark Schotland in een mysterieus gebied

Schotland beslaat een derde deel van het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft iets mysterieus over zich, door de vele mistige grasvlakten en natuurlijk de mythe van het Monster van Loch Ness. Toch heeft Schotland ook een heel open karakter. De inwoners zijn vriendelijke en gastvrij en de grote steden hebben veel te bieden op cultureel gebied. Schotland ligt op een eiland, maar is goed te bereiken met het vliegtuig. Wanneer u er de tijd voor heeft, is het echter een mooie belevenis de tocht naar de vakantieparken Schotland met de boot af te leggen. Zo maakt u meteen kennis met de ruige kustlijn van het land.

De betoverende natuur van Schotland

Vanuit een vakantiepark Schotland zijn heerlijke wandelingen te ondernemen. Het Schotse landschap kan grofweg in twee gebieden verdeeld worden. De centraal gelegen Lowlands herbergen de meeste grote steden en is een cruciale regio gebleken tijdens de industriële revolutie. De aanwezigheid van kolen en ijzer heeft enorm aan de ontwikkeling van deze Laaglanden bijgedragen. Van de vroegere vulkanen is nu zelden nog maar iets te zien. U geniet vooral van vlakke gebieden, maar hier en daar valt er wel een heuvel te verkennen. Voor flinke wandel- of fietstochten in de bergen, moet u in de Schotse Hooglanden zijn. Deze liggen in het noorden en westen van het land. Een bezoek aan de mistige, groene gebieden laten ieders hart sneller kloppen. Met name de combinatie tussen het groen, water en oude burchten en kastelen, maken een verblijf in een van de vakantieparken Schotland tot iets geheimzinnigs en spannends. Ook een bezoek aan het mysterieuze Loch Ness meer is een optie. Ontdek met eigen ogen of de mythes en legendes op waarheid berusten.

Naast het gebied op het schiereiland, behoren nog een kleine 800 eilanden tot Schotland. Een bezoekje aan een van deze eilandjes is een uitstekende keuze voor een dagje uit. De rotsachtige kust en het ruige zeewater geven een extra dimensie aan een tocht op het water. Vergeet vooral geen gepaste kledij mee te nemen, aangezien het nat en windig kan zijn aan de Schotse kustgebieden.

De historie rondom de vakantieparken Schotland

Van een vakantiepark Schotland nabij een van de grote steden zult u ook absoluut geen spijt krijgen. Edinburgh is de hoofdstad van het land en geliefd bij toeristen uit het binnen- en buitenland. Naast vele musea is het kasteel de trekpleister van de stad. De binnenstad is typisch Brits en staat vol met oude architectonische hoogstandjes. Neem een Schots biertje in een van de pubs of raap al uw moed bij elkaar om de beruchte Haggis te proberen.
De grootste stad qua inwoneraantal is echter Glasgow. Ook hier vindt u vele musea en mooi aangelegde tuinen. Voor muziekliefhebbers is Glasgow ook de stad om te zijn, vanwege haar rijke historie aan succesvolle bands en artiesten.
De belangrijkste stad in de Schotse Hooglanden is Inverness. Ook hier liggen mooiste kastelen en burchten. De naam heeft het te danken aan de rivier de Ness, die hier uitmondt.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!