Om u beter van dienst te zijn maken we gebruik van cookies | Verberg deze melding 
Favorieten Contact Hulp
Favorieten Telefoon
-

Openingstijden


Ma t/m Vri: 09:00 - 18:00

Za - Zo: 10:00 - 18:00

gratis oproep
Verander zoekopdracht
700.000 vakantiehuizen en vakantiewoningen bij CASAMUNDO
Accommodaties
Vakantiewoningen vergelijken en boeken
Veilig boeken
Vakantiehuizen met de beste prijsgarantie
Beste prijs garantie
Uitstekend advies
Uitstekend advies
Bron Trusted Shops
Trusted Shop certificaat, goed getest met hoge klanttevredenheid
Uitstekende klanttevredenheid

Vakantiepark Ierland

Een spannend verblijf op een vakantiepark Ierland

Een verblijf op het Groene Eiland, dat zal u toch als muziek in de oren klinken. En dit kan werkelijkheid worden met een verblijf op een vakantiepark Ierland. Ierland heeft deze bijnaam te danken aan de enorme ruige natuurgebieden in het binnenland. Het landschap ligt er op veel plaatsen nog zo bij als enkele eeuwen geleden. Het land is vrij dunbevolkt met ongeveer 4,5 miljoen inwoners. Slechts 5 plaatsen kunnen met recht een stad genoemd worden. De authentieke keltische sfeer heeft iets mysterieus en lokt dan ook met grote regelmaat natuur- en cultuurliefhebbers naar de vakantieparken Ierland.

De mystiek van een vakantiepark Ierland in de natuur

Ierland bezit 6 nationale parken die zich, uitgezonderd van Wicklow Mountains National Park, allemaal in het westen van het land bevinden. Dit deel wordt door sportieve vakantiegangers het meest bezocht. De natuur in West-Ierland is ruig en ongerept. Aan de kust slaat het water op imposante rotspartijen. Het heuvelachtige landschap is niet voor iedereen weggelegd, maar avonturiers en sportievelingen kunnen hier uitstekend op een van de vakantieparken Ierland verblijven. Onderweg zult u verschillende stille, afgelegen dorpjes tegenkomen. Het is grappig om te zien dat de wegbewijzering hier vaak nog in mijlen wordt uitgedrukt.
Wanneer u afdaalt naar het zuid-westen van Ierland, wordt het al snel iets drukker en levendiger. De omgeving van de stad Killarney is vrij toeristisch, maar dat mag geen verrassing zijn gezien de typisch Ierse stadjes en prachtige meren die er te vinden zijn.
Meer richting het oosten wordt het wat rustiger. Dat geldt zowel voor de natuur, als voor het straatbeeld. In de groene valleien en bossen liggen vele dorpjes die de Keltische atomsfeer uitstralen. Er liggen ook verschillende meren en rivieren als de Shannon stromen rustig door het gebied. Een vakantiepark Ierland is dan een goede mogelijkheid om dit gebied te verkennen, aangezien u daar alles bij de hand heeft en de stilte even kunt doorbreken.

Op naar de stad vanaf de vakantieparken Ierland

Zoals gezegd zijn er maar weinig echte grote steden in Ierland. Dit doet echter niets af aan de schoonheid van de vakantieparken Ierland in de stedelijke gebieden. Het beste en meest bekende voorbeeld is natuurlijk de hoofdstad Dublin. Ondanks de grootheid met meer dan 1 miljoen inwoners, hangt er een gemoedelijke sfeer. De Dubliners staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrije karakter. U moet er dan ook niet raar van opkijken als u samen met hen een proost uitbrengt in de populaire uitgaanswijk Temple Bar. En natuurlijk wordt er dan Guiness gedronken, de lokale specialiteit. Verder kunt u in een grote stad als Dublin genieten van diverse musea, een ruim winkelaanbod vele monumenten. Een leuk uitstapje vanaf uw vakantiepark Ierland kunt u maken naar het Trinity College.
Andere leuke steden in Ierland zijn de havenplaats Cork en Galway, universiteitsstad en bestuurlijk centrum van West-Ierland.

Mijn CASAMUNDO

Hier staan uw Favorieten,
de onlangs bekeken vakantiehuizen en nog veel meer!